Nieuws

Monday 11 September 2023

Gratis online symposium tijdens Landelijke Borstvoedingsweek

Meld je aan voor het gratis online symposium ‘de kunst van borstvoeding’ 

Thursday 6 October 2022

Interview met Oekraïnse fotograve Anastasia Ivashchenko over haar borstvoedingsproject "Mammals"

1.    Could you introduce yourself?
My name is Anastasia Ivashchenko. I am a 38-years-old portrait photographer from Ukraine. It’s a shame that the name of my country is connected now with war, death, and helpless people. But I try not to see myself as just a refugee. I have been living in the Netherlands…

Tuesday 20 September 2022

Bestel nu gratis de limited edition bijtring tijdens de Landelijke Borstvoedingweek

In het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek heeft het Voedingscentrum een unieke give-away ontwikkeld voor jonge ouders. Deze prachtige bijtring met hydrofiel doek is een perfect cadeau voor de baby’s die je deze week ziet. De bijtring verlicht pijn bij doorkomende tandjes en daarnaast is de hydrofiel doek super zacht en fijn om mee te knuffelen of om mondjes mee af te vegen. Gemaakt van 70%…

Thursday 1 September 2022

Infosheet: Borstvoeding: Belangrijker dan ooit!

Infosheet
Borstvoeding: belangrijker dan ooit

Borstvoeding komt tegemoet aan alle behoeften van een kind. Moedermelk voorziet perfect in de voedings behoefte van een baby, geeft een goede bescherming mee tegen infecties (zoals bij de Covid- pandemie), overgewicht en diabetes later in het leven, en draagt bij aan een optimale intellectuele en lichamelijke ontwikkeling.

 

De…

Tuesday 15 March 2022

Borstvoeding in crisissituaties

Moedermelk is altijd schoon, direct beschikbaar, gratis en beschermt tegen ziekte. In crisissituaties kan borstvoeding levens redden.

Monday 8 November 2021

WHO code in een notendop

De WHO-code legt marketing en reclame voor babyvoeding aan banden met als doel een veilige en geschikte voeding voor zuigelingen. In dit artikel leggen wij de WHO-code op een korte en makkelijke manier uit.

Sunday 17 October 2021

Landelijke borstvoedingsweek: kijk het symposium terug

In het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek organiseerde het Voedingscentrum in samenwerking met de Landelijke Borstvoedingsraad een gratis mini-symposium op woensdag 6 oktober. Speciaal voor alle zorgprofessionals die zich in hun werk bezighouden met voorlichting en ondersteuning rondom borstvoeding.

Tuesday 3 August 2021

Meer rust en thuiswerken tijdens corona gunstig voor borstvoeding

Van de vrouwen die in coronatijd een kind kreeg, is 89 procent gestart met borstvoeden. Zo’n 14 procent van die vrouwen denkt dat ze door corona langer borstvoeding hebben gegeven. Goede ondersteuning, meer rust en thuiswerken lijken daarbij een rol te hebben gespeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum onder 2073 moeders tussen 18 en 45 jaar. De uitkomsten sluiten goed aan bij het thema van de Wereld Borstvoedingsweek (1 t/m 7 augustus): ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’.

Monday 8 March 2021

Lees hoe verschillende politieke partijen denken over borstvoeding

In aanloop naar de verkiezingen van 17 maart 2021 heeft de Landelijke Borstvoedingsraad aan alle grote partijen een voor ons zeer belangrijke vraag over borstvoeding voorgelegd. Hier lees je de reacties hierop van zes partijen.

Wednesday 13 January 2021

Borstvoeding en het COVID-19 vaccin

Er momenteel nog niet veel bekend over de werking en eventuele bijwerkingen van de nieuwe Covid-19 vaccins bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Beide groepen zijn in de huidige onderzoeken nog niet meegenomen. Dit betekent echter niet dat het vaccin schadelijk is bij baby's die borstvoeding krijgen. Op basis van de huidige informatie is het namelijk niet aannemelijk dat het…

  • 1
  • 2
  • 3
  • >>
  • Last