Handige borstvoedings toolkit

De Global Breastfeeding Collective heeft onlangs een handige toolkit uitgebracht bedoelt voor stakeholder die borstvoeding een belangrijk onderwerp vinden.

De Breastfeeding Advocacy Toolkit is bedoeld om ervoor te zorgen dat belanghebbenden eenvoudig toegang hebben tot en gebruik kunnen maken van beleidsinstrumenten om het beleid en de financiering voor de bescherming, promotie en ondersteuning van borstvoeding te verbeteren.


De Toolkit is een initiatief van het Global Breastfeeding Collective. Onder leiding van UNICEF en de WHO is het collectief een samenwerkingsverband van meer dan 20 internationale organisaties met als doel het vergroten van investeringen en beleidsverandering om borstvoeding wereldwijd te ondersteunen, wat bepleiten vereist op mondiaal, nationaal en subnationaal niveau.