Landelijke borstvoedingsweek: kijk het symposium terug

In het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek organiseerde het Voedingscentrum in samenwerking met de Landelijke Borstvoedingsraad een gratis mini-symposium op woensdag 6 oktober. Speciaal voor alle zorgprofessionals die zich in hun werk bezighouden met voorlichting en ondersteuning rondom borstvoeding.

In het symposium stonden recente inzichten en cijfers rondom borstvoeding, met name in relatie tot Corona, centraal en keken we naar borstvoeding vanuit een internationaal perspectief.

Hester Rippen, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad, zat het symposium voor. Daarna kwamen 3 sprekers aan het woord.

  • Professor Hans van Goudoever, kinderarts bij het Emma Kinderziekenhuis en oprichter van de Nederlandse Moedermelkbank, gaf een presentatie over de kracht van borstvoeding, juist tijdens COVID. Hij vertelde over zijn recente onderzoeken naar borstvoeding in relatie tot het coronavirus en vaccinaties.
  • Karen van Drongelen, projectmanager Gezonde Start en Opgroeien bij het Voedingscentrum, deelde recente cijfers over het geven van borstvoeding in coronatijd.
  • Ten slotte kregen we een presentatie over hoe in Duitsland een integrale aanpak voor het ondersteunen van borstvoeding is geïmplementeerd, door Maria Flothkötter, head of division healthy start bij het Federal Centre for Nutrition in Duitsland

 

Terugkijken
Het webinar terugkijken? Dat kan!

  1. Ga naar Zoom en log in
  2. Je kunt dan de sessie terugkijken via deze link
  3. Gebruik het wachtwoord: 7aQK.W!#

Bekijk ook de PowerPoint-presentaties (in pdf) van onze 3 sprekers:

De kracht van borstvoeding, juist tijdens COVID
Borstvoeding in coronatijd
Becoming Breastfeeding Friendly in Germany – Results and Lessons Learnt

De opname is tot eind van dit jaar beschikbaar.